Spirituele houten beelden...
Home » Galerie

Bovenstaand beeld en de uiteindelijke versie onderstaand....heb ik gemaakt uit een stuk van de vleugelnootboom die in Oranjewoud/Heerenveen de storm niet heeft overleefd..de sokkel is van de den voor mijn huis..maar heb ik later vervangen door een ander stuk hout..waarin een specht bezig is geweest maar zijn werk niet af heeft gemaakt...dit paste uiteindelijk beter bij dit thema..de mens op weg naar zijn bestemming..gewond en getekend door de scherpe snavel van de specht..het leven...de slang kruipt omhoog naar de hogere gebieden en de kelk kan de geestelijke rijkdommen opvangen alleen de mens is nog bij lange na niet compleet..zijn armen zijn nog stompjes..onmachtig om de onmetelijke rijkdommen te om-en bevatten..!

 

Het Gebed...auro houtbeits met auro glanslak en goudverf

 

 

 

Dit beeld heb ik gemaakt als mijn Ode aan Peter Deunov...(Beinsa Douno) ...een groot Ingewijde,Leraar en Meester die tot 1944 in Bulgarije leefde en de oprichter is van de "Universele Witte Broederschap"..Het beeld is uit het fijne perenhout gehakt en gesneden...en de sokkel is gemaakt,deels met de kettingzaag uit de gekapte dennenboom die voor mijn huis stond..en alles natuurlijk uiteindelijk  in de heerlijke auro olie gezet !

Peter Deunov (11 juli 1864 - 27 december 1944) was een Bulgaars mysticus en spirituele leraar. Hij richtte de school op van het Esoterisch Christendom.

Hij was vooral actief in het Rilagebergte, waar hij een spiritueel centrum had. De beweging die uit zijn leer is ontstaan, is tegenwoordig bekend als de Universele Witte Broederschap. Zijn leer bestond vooral uit het leiden van een rein leven, zowel qua voeding als levensstijl. Voor de gezondheid van ziel en lichaam maakte hij gebruik van de door hem ontwikkelde paneuritmie, een bewegingsleer, die nog steeds in grote groepen wordt beoefend, onder muzikale begeleiding.,,waarvan een you tube filmpje hiernaast uit de tijd van Peter Deunov...waarin hijzelf ook prachtig te zien is !

 

 

Het Gebed is een vrij recent werkstuk dat door de combinatie van het goud met het warme hout..heel mooi tot zijn recht komt !